IDRÆTSPARK

Den gamle hovedtribune fra den tidligere Idrætsparken er i dag en ende tribune på det nye nationalstadion: Parken.

Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim.

Printervenlig version

Året 1991 blev den gamle og nedslidte Københavns Idrætspark jævnet med jorden. Man påbegyndte opførelsen af et helt nyt nationalstadion til fodbold i København. Der blev diskuteret på kryds og tværs over alle grænser, hvor skulle det nye stadion nu placeres. Den selvejende institution, stiftet 1911 besluttede at placere den nye Park samme sted som den tidligere Idrætsparken.
Den tidligere hovedtribune er det eneste man har bevaret fra det gamle idrætsanlæg
. Denne tribune er i dag en ende tribune, da man under udvidelsen vendte banen modsat. I dag ligger grønsværen langs Øster Alle' modsat tidligere hvor banen lå langs Fælledparken, hen ad P. H. Lings Alle'.

Byggeriet til Danmarks nye nationale stadion i gang.  Alt på nær hovedtribunen er jævnet med jorden.
Det tog byggeentreprenøren godt et år at opføre et tidssvarende stadion til fodbold.

Det store byggeri blev væsentligt forbedret, flere siddepladser blev en realitet. Det nye stadion blev tidssvarende, fik et nyt navn, det forreste med Idræt fjernes, kaldes nu kun Parken. Parken rummer i dag godt 40.000 pladser, alle pladser er siddepladser. Den gamle Idrætspark kunne dog rumme godt 50.000 tilskuere, de fleste pladser var dog ståpladser, der betød, at folk der stod på det flade stykke, fra tribunen ind mod banen, havde et dårligt udsyn.
Danmarks fodboldlandskampe var under byggeriet på godt et år flyttet til Fynsland, Odense Stadion.
Danmarks nye nationalstadion: Parken blev indviet i september måned 1992.

Et kik fra Øster Alle' over på den modsatte langside der skyder op. I baggrunden anes lysmasterne fra Østerbro Stadion. De nye tribuner er væsentligt højere end tidligere.

Kongehusets egne loge pladser i den tidligere Idrætsparken vil ikke følge med over i den nye Parken. Det betyder at der ikke længere er en kongeloge på Danmarks nationale stadion. Vil de kongelige opleve de danske farver på grønsværen henvises de til VIP pladserne. Pladserne for de fine og indbudte gæster.

Byggeriet færdig og parken klar til indvielsen september 1992. Landsholdets største gave til Parken var uden tvivl pokalen, guldet i Sverige, holdet vandt med hjem.